19 Nisan, 2024
Banner Top

Dekoratif bahçe aydınlatma ürünleri arasında en çok tercih edilen ürünlerden biri olan fenerler hem sabit hem de taşınabilir olarak kullanılabilmektedir.Güzel bir yaz akşamında fener ışığında yemek yemek bahçenizin keyfini tam olarak çıkarmanızı sağlayabilir.

Vitray bahçe fenerleri, eğlenceli, renkli seçenekleri ile bahçenize hareketli bir hava katabilir. Turkuaz, yeşil ve fuşya gibi çeşitli renklerde bulabileceğiniz vitray fenerler ile rengarenk bir aydınlatma sağlayabilirsiniz. Portatif olan vitray fenerler tealight mumları ile size dinlendirici bir bahçe keyfi yaşatacaktır.

Metal çerçeveli mozaik camlı bahçe fenerleri dekoratif bahçe aydınlatması için oldukça kullanışlı ürünlerdir. Küçük bir kapağı bulunan paslanmaz çelik çerçeveli fener modelleri, yağmura ve diğer iklim koşullarına karşı dayanıklıdır ve masa üstünde kullanılabilir.

Bahçenizde ahşap kamelya bulunuyorsa kamelyanın kenarlarına asacağınız fenerler harika bir görüntü yaratabilir. Büyük fenerler kullanabileceğiniz gibi bir ip üzerine yerleştirdiğiniz küçük fenerleri kamelya çatısının kenarlarına asabilirsiniz. Her gün içine mum koyup yakmak, söndürmek zor olacağı için elektrikli fenerleri tercih edebilirsiniz.

Portatif bahçe fenerleri dışında çime sabitlenebilen uzun veya kısa direkleri bulunan fener çeşitleri de aydınlatma ürünleri satışı yapan mağazalarda ve yapı marketlerde bulunabilir. Genellikle plastik olan kısa modeller altta bulunan sivri kazıklarla kolayca monte edilebilmektedir. Daha uzun metal modelleri kurarken yardım almanız gerebilir. Eğer direkli fener kullanacaksanız öncesinde sopa yardımı ile kaç tane direkli fenere ihtiyacınız olduğuna ve nereye yerleştireceğinize karar verebilirsiniz.

Tarzınıza, bahçenizin büyüklüğüne ve bütçenize uygun bir çok dış aydınlatma armatürleri bulabilirsiniz. Başta da söylediğimiz gibi bu ürünler arasında vakit kaybetmemek için nasıl bir aydınlatma istediğinizi önceden belirleyin ve öyle yola çıkın. Bunu yapmanın en iyi yolu çeşitli örnekleri incelemektir.

Örnekleri incelerken kendi bahçenizin koşullarını ön planda tutmalısınız. Nereleri aydınlatmak istiyorsunuz, ne kadar ışığa ihtiyacınız var, bahçede ne kadar zaman geçiriyorsunuz, güvenlik için mi yoksa dekorasyon amaçlı mı fener kullanmak istiyorsunuz, bunlar ürün seçiminizi etkileyecektir.

Banner Content