Bej Rengi Salonlarda Ferahlık Öne Çıkıyor

Sade ama yine de dikkat çekici bir salon dekorasyonu için renk arayışı içindeyseniz ağırlıklı olarak bej rengin kullanıldığı salon örneklerini mutlaka incelemelisiniz...

DEKORASYON Hit: 1908 / Yorum: 0 / 20 Kasım 2012 15:39
Bej Rengi Salonlarda Ferahlık Öne Çıkıyor
-A +A

Açık renklerin hakim olduğu dekorasyonlar salonu olduğundan geniş ve aydınlık gösterir. Sözünü ettiğimiz ferahlık duygusu da zaten bundan kaynaklanır. Beyaz, krem rengi, fildişi gibi renkler de aynı hissi yaratmayı sağlar. Bu renkler ışığı yansıtan ve dolayısıyla mekanın daha büyük görünmesine yardımcı olan renklerdir.

Salonunuzun ne kadar sade olacağı veya ne kadar renk katacağınız aksesuarlarda yapacağınız seçimlere göre değişecektir. Renkli aksesuarların yanı sıra halı, perde ya da döşemede desen kullanmak da salona enerji ve hareket katabilir. Evin şıklıktan uzaklaşıp dağınık ve göz yoran bir görünüme bürünmemesi için dengeli bir şekilde desen kullanılmalıdır. Aksesuarlar desenliyse döşemeler düz olmalı, desenli koltuklarla ise sade halı ve perdeler tercih edilmelidir.

Bej Renk İle Uyumlu Renkler Hangileridir?

Bej nötr renklerden biridir. Hemen her renk ile bir araya getirebilirsiniz. Kahverengi tonu olduğu için yanına diğer kahverengi tonları çok yakışacaktır. Özellikle çikolata rengi ahşap mobilyalarla şık bir kontrast oluşturulabilir.

Aksesuarlarda mavi, turuncu, sarı, pembe, mor veya yeşil renkleri rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle mavi aksesuarlarla bejin ortaya koyduğu ferahlık duygusunu pekiştirmek çok kolaylaşır. Salona ışıltı katmak için metalik ya da altın rengini de bejle birlikte kullanabilirsiniz.

Bej renk bir dekorasyonda aksesuar kullanımı önemlidir çünkü böyle açık bir rengin hakim olduğu bir düzenlemenin ardından salonunuz size sıradan ya da sıkıcı gelebilir. Ev bitkileri, tasarım lambalar, şık perdeler ve koltuklarınıza uyan dekoratif yastıklar yavanlığı engellemenizi sağlayacaktır.

Salonun genelinde sade renkler kullanmanın en iyi yanı dilediğiniz zaman aksesuar kullanarak mekanı reklendirebilmenizdir. Bej renge yakıştığını söylediğimiz pek çok rengi yukarıdaki fotoğrafta bir arada bulabilirsiniz. Hatta bu fotoğrafta kareye bir de gri puf eklenmiş ve grinin de beje yakıştığını görebilirsiniz.

Bej renginin ton sür ton şeklinde kullanıldığı, beyaz ve gri ile harmanlandığı bir başka örnekle devam edelim. Koyu kahverengi sehpa yerine beyaz bir orta sehpa da kullanılabilirdi. Ancak bu tür kontrast oluşturan bir mobilyanın odaya daha fazla derinlik kattığını söyleyebiliriz.  Desenli halı ve yastıklar sayesinde bu sade dekorasyon daha enerjik görünüyor.

Bej rengi bu kez koyu kahverengi ve beyaz ile bir arada. Bu nötr renklerin yanına eklenen uçuk pembe salona yumuşaklık, romantizm katıyor. Önceki örneklere göre bu salonun klasik bir dekorasyon tarzı var. Görüldüğü üzere bej renk ile modern ya da klasik hoşunuza giden her tarzı uygulayabilirsiniz.

Pek çok renkle birlikte uyumlu olacağını söylediğimiz bejin bu senenin renklerinden leylak rengi ile yan yana geldiğinde yine ortaya iç açıcı ve şık bir renk skalası çıktığını görebilirsiniz. Aksesuar rengi olarak seçilen leylak rengini salona hangi oranda katacağınız size bağlı. Yukarıda tekli koltuklar farklı renklerde seçilmiş ama bej bir koltuk takımı ile de güzel bir düzenleme yapılabilir.

Bejin hakim olduğu renkli örneklere dikkatle bakmalı çünkü çoğu kişi bej renk kullanırken aynı çıkmaza giriyor. Bej koltukları koyu kahverengi yastık ve perde ile tamamlayıp salonlarının yeterince sıcak görünmediğinden yakınıyorlar. Bej ile birlikte çok fazla renk seçeneğiniz olduğunu unutmamalısınız. Yukarıda renklerin salona kattığı farklılık inkar edilemez.

Kahverengi ve yeşil doğada sıkça rastladığımı bir ikilidir. Dolayısıyla salonunuzda da bej, kahverengi  ve yeşil renk paletini rahatlıkla kullanabilir son derece doğal ve insanı rahatlatan bir atmosfer yaratabilirsiniz. Yukarıdaki örnekte duvarlar pastel yeşil tonunda ancak koltuk takımı ve halıda bej renk tercih edilmiş.

 

Anahtar Kelimeler : bej salonlar,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...