Cildiniz sonbahara hazır mı

Yazın güneşten ve denizden yıpranan cildinizi sonbahara hazırlama vakti geldi...

GÜZELLİK Hit: 947 / Yorum: 0 / 10 Eylül 2013 18:09
Cildiniz sonbahara hazır mı
-A +A

Sonbahar aynı zamanda ışıl ışıl parıldayan, sağlıklı ve güzel bir cilde kavuşmak için en uygun mevsim! Peki bunun için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
Bol bol güneşin ve denizin keyfini çıkardığımız yaz mevsimi sona erdi. Peki yaz yerini sonbahara bırakırken cildimizde ne gibi değişiklikler olur? Cildimizi sonbahara hazırlamak için neler yapmalıyız? Cildimizi nasıl kışa hazırlamamız gerekir ve sonbaharda cilt bakımının püf noktaları neler?

Peeling ve lazer için en uygun zaman

Yazın güneşten ve denizden yıpranan cildimizde özellikle güneşe bağlı koyu kahverengi güneş lekelerinin ortaya çıkabilir. Bunlar için kimyasal peeling ve/veya renk açıcı lazer uygulamalarına sonbaharda başlanabilir.Pigmentasyonun yani lekelenmenin derinliği başarı şansımızı etkileyen en önemli faktörlerdir. Yüzeysel pigmentasyonlarda sadece renk açıcı kremlerin yeterli olabileceğini ancak daha derin pigmentasyonlarda kimyasal peeling ve lazer uygulamalarıyla desteklemek gerekir.

Kserotik ekzama görülebilir

Mevsimsel değişiklik öncelikle cildimizin nem tutma kapasitesini etkiler. Sonbahar ve kışın soğuk hava cildimizi kurutur, çatlatır; bu yüzden kışın yaza göre daha yoğun bir nemlendirici kullanmakta fayda vardır. Özellikle anti-aging açısında yaz-kış güneş koruyucu kullanmak önemlidir. Mevsimsel değişimlerin cildimizi nasıl etkiler?

Yaz aylarında günlük yüz bakımında spf 50 güneş koruyucu önerilirken, kışın spf 15-30 bir koruyucu yeterli olabiliyor. Kış aylarında soğuk havaya bağlı ''kserotik ekzama'' dediğimiz kuruluk ekzaması sık görülür. Yine soğuğa bağlı dudaklarda çatlaklar kabuklanmalara sık rastlanır.

Mezolifting mevsimi sonbahar

Sonbaharda cilt bakımının en önemli püf noktası cildi yeterince nemlendirmektedir sağlıklı ve güzel bir cilt için şu öneriler: Güneş, havuz ve deniz cildimizi oldukça kurutur ve yıpratır. Sonbaharda uygun nem maskeleri, serumlar ve nemlendirici kremlerle cildimizi desteklemek gerekmektedir. Yine sonbahar mezolifting uygulamaları için uygun bir mevsimdir. Bu yöntem ile özellikle yüzümüze uygun vitamin, mineral ve nem tutucu maskeler özel bir enjeksiyon yöntemiyle uygulanmaktadır. Çinko, bakır gibi eser elementler cildin nem dengesini sağlayan hyalüronik asit, C ve E vitamini gibi antioksin vitaminler direk cilde enjekte edilmektedir.

Dr.Makbule Dündar
Dermatoloji Uzm.

Anahtar Kelimeler : cilt, sonbahar, güzellik,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...