Evde Güneş Kremi Nasıl Yapılır?

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanmak şart. İşte evde yapabileceğiniz güneş kremi tarifi...

GÜZELLİK Hit: 1952 / Yorum: 0 / 5 Haziran 2018 14:30
Evde Güneş Kremi Nasıl Yapılır?
-A +A

Dışarıda satılan güneş koruyucuların içerisinde kullanılan kimyasalların cilde büyük zararlar vereceği göz önünde bulundurulduğunda güneşin zararlı ışınlarından korunmak için en doğru yöntem kendi güneş kreminizi hazırlamak. Baharatçılardan kolaylıkla temin edebileceğiniz malzemelerle evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz bu doğal kremle güneşin zararlı ışınlarından korunabilirsiniz. İşte pratik bir tarif:

Malzemeler:

1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 çorba kaşığı havuç yağı, 1 çorba kaşığı kakao yağı, 1 çorba kaşığı shea (karite) yağı, 1 çorba kaşığı susam yağı, 10 damla okaliptüs yağı, 1/4 bardak balmumu (rendelenmiş), 1 yaprak aloe vera bitkisi, pirinç nişastası (her 1 tatlı kaşığı 6 spf koruma sağlar), koku vermesi için isteğe bağlı olarak sevdiğiniz esanstan (lavanta, yasemin, çikolata, gül, pudra, tarçın, nane, çilek, mango, ananas vb.) 1,5 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

1. Aloe vera bitkisinin yaprağını bıçakla dilimleyin ve içindeki sıvıyı bir kaşık yardımıyla cam bir kaseye sıyırın.

2. Pirinç nişastası ve esans dışındaki tüm malzemeleri, aloe verayı koyduğunuz cam kaseye ekleyin ve karıştırarak benmari usulü ile eritin.

3. Tüm malzemeler karıştığında, arzu ettiğiniz koruma faktörünü sağlayacak miktarda pirinç nişastasını karışıma ekleyin.

4. Pirinç nişastasının homojen bir şekilde dağılmasını sağlamak için karışımı ocakta karıştırarak benmari usulü ısıtmaya devam edin ya da küçük bir mikser yardımı ile kıvam alıncaya kadar karıştırın.

5. Tüm malzemeler karıştığında ve kıvam aldığında katılaşmadan ocaktan alın.

6. Soğumadan önce güneş koruyucunuza hoş koku vermesi için 1,5 tatlı kaşığı kadar esans ekleyin ve karıştırın. (Arzu ettiğiniz koku yoğunluğuna göre esans ölçüsünü kendiniz de ayarlayabilirsiniz.)

7. Birkaç dakika dinlendirin.

8. Dinlendirdiğiniz karışımı temiz ve kuru bir cam kavanoza alın ve ağzını sıkıca kapatın.

9. Karışımınız artık doğal bir güneş koruyucu krem haline geldi. En az 24 saat boyunca oda sıcaklığında bekletin.

10. Hazırlamış olduğunuz doğal güneş koruyucunuzu güneşe çıkmadan en az 30 dk önce cildinize uygulayın ve güneşin tadını çıkarın!

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...