Eyeliner nasıl çekilir?

Asil bir görünüm veren eyelinerı çekmek maalesef herkesin harcı değil.

GÜZELLİK Hit: 2075 / Yorum: 0 / 27 Aralık 2013 18:28
Eyeliner nasıl çekilir?
-A +A

El pratikliğimizin olmamasından ötürü ellerimizin hafifçe titremesi bile eyelineri sil baştan tekrar çekmemizi gerektirir. Göz kapağındaki ince çizgiler de eyelinerın dağılmasına sebep olabilir. Böylesine zorlu bir makyaj malzemesi en kolay nasıl çekilir, bu yazımızda okuyucularımızla paylaşmak istedik.

Öncesinde sizlere bazı püf noktalar vermek isteriz. Eğer henüz yeni pratik yapmaya başlıyorsanız veya bu sizin ilk eyeliner denemeniz olacaksa, tek seferde sürmeye çalışmayın. Aynı zamanda kalem şeklindeki eyelinerların kullanımı çok daha rahat olup, ince uçlu likit eyelinerlar daha zahmetlidir. Makyajı acelenizin olduğu bir anda yapıyorsanız eyelinerı bu seferlik kullanmamaya çalışın çünkü eyeliner dikkat ve özen gerektirir. Ufak bir çizgi kaymasını kamufle edemezsiniz, tekrar sil baştan yapmak gerekir.

Gelelim eyeliner en rahat nasıl çekilir sorusuna. Eyelinerı küçük çizgilerle çekmeye başlayın. Örneğin göz kapağınızın yarısından başlayıp ucuna doğru sürün. Sonrasında kuyruğa şekil verin. İster çekik yapabilir, ister kuyruğu kısa tutabilirsiniz. En son olarak da göz pınarının olduğu bölgeden başlayarak diğer yarıyı tamamlayın. İkiye veya üçe ayırırsanız hata yapma riskiniz çok daha az olur. Buna rağmen eğer hafif bir kayma veya başka bir problem oluştuysa, kulak çubuğunu hafifçe ıslatarak sorunlu bölgeyi silin.

Ayrıca, düşük göz kapaklarınız varsa eyelinerı kalın çekmemelisiniz. Gözleri küçük olan hanımların da aynı öneriyi dikkate almasını tavsiye ederiz.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...