Forma Girmek için Yeşilçay

Yeşil çay, forma girmek isteyenlere yardımcı oluyor”

SAĞLIK Hit: 1936 / Yorum: 0 / 19 Mart 2014 16:10
Forma Girmek için Yeşilçay
-A +A

Bahar aylarının yaklaşması ile insanları forma girme telaşı sarıyor. Çünkü yazın zayıf görünmek için bahar aylarından başlayarak metabolizmayı hızlandırmaya çalışmak gerekiyor. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Bahar aylarının yaklaşması ile kışın aldığınız fazla kiloları vermek için yeşil çayın yağ yakıcı ve antioksidan etkisinden yararlanabilirsiniz” diye açıklıyor.

Kış günlerinde daha durgun geçen yaşantının metabolizmada yavaşlamaya sebep olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erdem Yeşilada, kış boyunca yavaş çalışan metabolizmayı hızlandırma vaktinin geldiğini belirtiyor.

Prof. Dr. Yeşilada, vücuttan ödemin atılmasını sağlamasının yanı sıra, sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı etkileri olan yeşil çaydan yaz gelmeden forma girmek için yararlanılması gerektiğini belirtiyor.

Prof. Dr. Yeşilada, “Yeşil çay güçlü bir antioksidan deposudur. İçinde bulunan kafein türevleri nedeniyle fiziksel halsizliği giderici ve enerji verici (analeptik) bir içecek olarak bilinmektedir. Kafein türevleri idrar artırıcı etkisi ile yine vücutta ödemin sökülmesine yardımcı olur. Yeşil çay, yağ yakıcı (lipolitik) ve glikojenolitik özelliktedir. Yağ yakıcı etkisi klinik çalışmalar ile de ortaya konulmuştur.” diye açıklıyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...