Gölgeli göz makyajı nasıl yapılır

Aynı zamanda buğulu göz makyajı olarak da bilinen gölgeli göz makyajını beğenmeyen var mıdır acaba

GÜZELLİK Hit: 2964 / Yorum: 0 / 27 Aralık 2013 18:31
Gölgeli göz makyajı nasıl yapılır
-A +A

Erkeklerin de özellikle çok seksi bulduğu bu göz makyajını maalesef yanlış teknikleri uygulamamız sonucunda doğru bir şekilde yapamıyoruz. Gölgeli göz makyajı demek, farın koyu tonunu göz kapak diplerine, açık tonunu ise kaşların altına sürmek demek değildir. Gölgeli makyaj göz tipinize uygun bir şekilde gölgelendirme yaparak tüm makyaj malzemelerini doğru uygulayıp gözde harikalar yaratmak demektir.

Gelin hep beraber gölgeli göz makyajı nasıl yapılır, bu yazımızda öğrenelim.

Makyajı özellikle gece makyajı için kullanmanızı ve far olarak da koyu renkler tercih etmenizi öneririm. Örneğin gri bence gölgeli göz makyajı için en uygun renklerden biridir ve genelde tüm kıyafet renkleri için de uyumludur.

Öncelikle yumuşak uçlu bir göz kalemi ile göz çevremizi çerçeveliyoruz. Fırça ya da sünger aplikatör ile taban farımızı sürüyoruz. Bu aşamada seçtiğiniz far renginin açık tonunu uygulayın. Örneğin gri rengi seçtiyseniz, grinin açık tonlarını uygulayın. Ardından grinin koyu tonlarını ince uçlu aplikatör yardımı ile gözünüzü kapatarak göz çerçevesine uygulayın. Gözünüzü açın ve dış köşesine koyu tonu V şeklinde olacak şekilde sürün. Ardından kaşınızın hemen altına ilk uyguladığınız taban farı sürün. Genelde beyaz renk tercih edilse de bu renk doğal bir görünüm sağlamadığı için beyaz yerine tercih ettiğiniz far renginin açık tonlarını uygulamanızı öneririm.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...