19 Nisan, 2024
Banner Top

Bebeği korumak için, bebeğin çevresinde güçlü kaslar ve amniyotik sıvı mevcuttur, ayrıca dölyatağını kapayan, mukustan bir tıkaç da vardır. Fakat bazen doktorlar, hamileliği korumak için, anneye pelvik dinlenme önerebilirler. Bu da ilişkiye girmemek gerektiği anlamına gelir. Bu, daha önce düşük yapmış, hamilelik sırasında vajinal kanama geçirmiş, erken doğum riski gibi durumlara sahip olan anne adayları içindir. Bu gibi riskler altında olmayan bir anne adayının, cinsel ilişkide bulunmasında bir sorun yoktur.

Hamilelik sırasında vibratör kullanabilir miyim?

Hamilelik süresince vibratör kullanmak güvenlidir. Ama doktorunuz pelvik istirahat verdiyse rahim içinde vibratör kullanmak sakıncalı olacaktır. Ayrıca iyi temizlenmemiş bir vibratörü kullanmak da enfeksiyon kapılabilecek olduğu için risklidir. Vibrasyon bebeği uyarabilir ama tehlikeli bir anlamda değil. Vibratör kullandığınız için bebeğiniz daha çok hareket edebilir ve eğer bebeğin kalp atışlarını sayabilirseniz, bebeğin kalp atışının hızlandığını fark edersiniz. Bu belirtiler bebeğinizin sağlıklı olduğunu gösterirler.

Hamilelik sırasında partnerimin bana oral seks yapması sakıncalı mıdır?

Hamilelik süresince oral seks yapmak güvenlidir. Daha önce bir erkeğin bir kadına oral seks yapması sırasında hava üflediği ve bu nedenden kadının hava embolisi geçirdiği kayıtlara geçmiş bir vakadır ama bu çok çok nadir rastlanabilecek bir olaydır. Ama siz, bundan dolayı endişeli iseniz de oral seksten tamamen vazgeçmek zorunda değilsiniz. Sadece vajinanıza hava üflenmesine izin vermeyin yeter.

Hamilelik sırasında ”aşağıda” ne gibi değişiklikler olabilir?

Hamileliğin son üç aylık dönemine girildiğinde, bebek pelvise doğru iner. Bu, vajinadaki baskının artmasına, vajinanın derin kısmında ağrıya ve kısıtlı birleşmeye sebep olabilir. Ayrıca pelvis sıkışıklığında artma, hafif bir rahatsızlık hissi ve kadın orgazmında değişiklikler meydana gelebilir. Bazı kadınlar ise hamilelik sırasında seksten daha çok zevk alırlar. Bizim size tavsiyemiz deneyin ve vücudunuzun size yol göstermesine izin verin.

Hamilelik sırasında uygulanacak (özellikle son üç ayda) daha rahat seks pozisyonları var mıdır?

Birçok kadın, son üç ayda, seks sırasında yan yana pozisyonunu tercih eder. Bu pozisyonda partneriniz sizinle yüz yüze de olabilir arkanızda da olabilir. Kadının üstte olması da rahat bir pozisyon olacaktır. Daha önce de söylediğimiz gibi, vücudunuzun size yol göstermesine izin verin.

 

Bütün bunları göz önüne alarak ve doktorunuza danışarak, hamilelik sırasında seks yapmanızda bir sakınca yoktur.

Banner Content