Karabuğday Tüketmeniz İçin 10 Neden

Son zamanlarda yüksek protein oranıyla popülerleşen karabuğday oldukça faydalı besinlerden. İşte karabuğday tüketmeniz için nedenler...

SAĞLIK Hit: 1802 / Yorum: 0 / 5 Haziran 2018 14:25
Karabuğday Tüketmeniz İçin 10 Neden
-A +A

Karabuğday, son zamanlarda çok popüler bir besin haline geldi. Greçka olarak da bilinen karabuğday, kuzukulağıgiller familyasına dahil. Yüksek lif içermesiyle diyetyapanların listesinde de yer almaya başlayan karabuğday gluten içermemesi, kansere karşı koruyucu olması, düşük yağ içermesi ve yüksek protein oranı ile herkesin dikkatini çekmeye başladı. İşte karabuğday tüketmeniz için 10 neden...

1. Zengin protein kaynağı

Karabuğdayın protein değeri oldukça yüksektir. Et yerine yiyebileceğiniz besinlerden biri olan karabuğday, aynı zamanda lif oranı çok yüksek olduğu için sindirimi de çok kolaydır. Böylece sindirim hastalıklarına da iyi gelir.

2. Gluten içermez

Gluten içermeyen besin olmasıyla karabuğday çok değerlidir. Özellikle çölyak hastaları için gluten içermeyen gıdaların tüketilmesi oldukça önemlidir.

3. Kolesterol düşürücü

Karabuğday içerisinde bulunan rutin sayesinde kolesterol düşürücü etkisi vardır. Kalp dostu olan karabuğday, düzenli kullanımda hipertansiyon riskini de azaltır.

4.Kan şekerini kontrol eder

Karabuğday, glisemik indeksi düşük besinler arasında yer alır. Kan şeker seviyesini yavaş yavaş düşürerek kontrol altına alır.

5. Kansere karşı koruyucu

İçerisinde bulunan bileşenler ve antioksidanlar sayesinde kolon kanseri, göğüs kanseri gibi hastalıklara karşı koruyucu görev üstlenir.

6. Yüksek tansiyonu düşürmede etkili

İçerisindeki potasyum oranı oldukça yüksek olan karabuğday tansiyonu dengeliyor.

7. Kansızlığa karşı faydalı

Magnezyum, demir, fosfor ve potasyum yönünden çok zengin olan karabuğday, kansızlığa da iyi gelir.

8. Kilo vermeye yardımcı

Karabuğday düşük yağ oranıyla bilinir. İçerisinde bulunan yüksek lif sayesinde uzun süre tok tutar. Çorbalarda, salatalarda ve yemeklerde kullanılarak kolayca kilo verilebilir.

9. Cilt ve saça faydalı

Karabuğdayın içerisinde bulunan B1, B3, B5 VE B9 vitaminleri sayesinde sağlıklı bir cilt ve güçlü saçların oluşmasını sağlar. İçindeki rutin maddesi sayesinde kırışıkları önler. Keratin, tırnak ve saçların temel bileşenidir. Karabuğday, keratin üretimi için gerekli amino asitleri içerir. Saçların kolay uzamasını sağlar.

10. Karaciğer yağlanmasına karşı önleyici etkiye sahip

Karabuğday, kolin bileşeni sayesinde tam bir karaciğer dostudur. Böylece karaciğer yağlanmasının azalmasına yardımcı olur.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...