20 Nisan, 2024
Banner Top

Renk ve uygulama aksaklıklarıyla makyajı bir felakete dönüştürebilecek olan bu etkili silahı, kuralına uygun kullanmak ise işin en önemli sırrı. Kırmızı ruj kullanma kurallarını Laura Mercier Uluslararası direktörü ve marka elçisi Tayaba Jafri Cosmopolitan”a anlattı:

RENK SEÇİMİ 

Yüzlerce kadın, sırf \”Bana yakışmıyor\” bahanesiyle kırmızı rujun karşı konulamaz çekiciliğinden mahrum kalıyor. Fakat moda ve makyaj eksperleri, bu rengin her kadına yakışan bir tonunun olduğu konusunda hemfikir. Tayaba Jafri, \”Doğru kırmızı sizi etkileyici ve sofistike gösterebildiği gibi yanlış olan da tam tersi bir etki yaratır\” diyor. Peki, doğru kırmızıyı nasıl mı seçeceksiniz? Elbette ki saç ve cilt tonunuza göre…

KUMRAL SAÇLAR VE ESMER TEN 

Sıcak ve parlak tonlar tam size göre. En uygun kırmızı seçenekleriyse mercan ve turuncu tonları. Bu tonlar size canlılık katacak.

KUMRAL SAÇLAR VE BEYAZ TEN 

Mavi alt tonları barındıran, mor ve bordoya çalan kırmızılar sizin için yaratılmış.

SİYAH SAÇLAR VE ESMER TEN 

Belki biraz da bronz ve altın ışıltılar barındıran koyu kahve tonlarını tercih etmelisiniz.

SİYAH SAÇLAR VE BEYAZ TEN 

Vişneçürüğü, mürdüm renkleri teninizde en belirgin şekilde ön plana çıkacak renkler. Başka bir deyişle, koyu tonlar tam size göre. Nar çiçeği tonundaki kırmızılardan uzak durun.

TEK BAŞINA BİLE HAVA KATIYOR!

İnce dudaklı olanların dikkatine! Koyu renk kıyafetler bedeninizi nasıl ince gösteriyorsa koyu renk ruj da dudaklarınızı öyle gösterir. Kırmızı ruj, tek başına bile güçlü bir etkiye sahiptir. Bu nedenle makyajın kalanında minimal seçimler yapmalısınız. Bu şekilde dikkatleri dudaklara çekebilir ve seksi görünebilirsiniz.

Banner Content

FOLLOW US

GOOGLE PLUS

PINTEREST

FLICKR

INSTAGRAM

Reklam

img advertisement