Meme Kanserine Seksle Çözüm

Göğüs Kanseri Riskini Azaltabilmek İçin Düzenli Seks

SAĞLIK Hit: 2860 / Yorum: 0 / 3 Eylül 2015 17:07
Meme Kanserine Seksle Çözüm
-A +A

Çağımız hastalıklarından, meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türü. Araştırmalar, her 8-9 kadından birinin yaşamının bir döneminde meme kanseri olduğunu gösteriyor. Hepimizin bildiği üzere erken teşhisin büyük öneminin olduğu bu kanser türünde beslenme düzeni, yaşam şekli, genetik etkenler önemlli rol oynuyor. 

En son yapılan araştırmalar da seksin vücudumuz için özellikle kadın sağlığı için ne kadar faydalı olduğu yönünde. Sadece zevk almak için gerekli değil yani. 

Uzmanlar, mastopati operasyonu geçirmiş kadınların çoğunun düzenli seks hayatı olmadığını vurguluyor. Özel hayatında sıkıntı yaşayan kadınların %89’unun göğüs iltihaplanmasının ilk aşamasında olduğu görülüyor. 

Peki göğüs kanseri ve seks ilişkisi nasıl kurulabilir? Seks ile salgılanan oksitosin yani mutluluk hormonu ile göğüs kanserine karşı bağışıklık artıyor. Araştırmalara göre, haftada 1-2 kez seks yapmak, virüslere karşı savaşan ve bağışıklık sistemini güçlendiren immunoglobin A antikoru seviyesini de yüzde 30 arttırıyormuş. 
Çocuk sahibi olmak ve en az altı ay boyunca onu emzirmek, göğüs kanseri riskini önemli derecede azaltan etkenler arasında sayılıyor. Çocuk sahibi olmayan 150 Fransız kadın üzerinde 2008 yılında yapılan bir araştırmada, partneri olmayan ve ayda üç kereden daha az seks yapan kadınların göğüs kanseri açısından daha yüksek risk taşıdığı belirlenmiş. Araştırmacılar, çocuk sahibi olmayan kadınların göğüs kanseri riskini azaltabilmek için düzenli ve tatminkar bir seks hayatı sürmelerini öneriyorlar.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...