Minimalist Beyaz Banyolar

Beyaz bir banyo için beyaz fayanslar bulmakta zorlanmazsınız. Beyaz banyo mobilyası ve aksesuar bulmak da zor değil. Ancak banyo böyle tepeden tırnağa beyazlara bürününce, karantina altındaki bir oda gibi görünebilir.

DEKORASYON Hit: 1527 / Yorum: 0 / 21 Kasım 2012 12:58
Minimalist Beyaz Banyolar
-A +A

Bembeyaz bir banyonun en büyük avantajlarından biri de ilk bakışta ferah ve çok temiz algılanmasıdır. Bu avantaj bir dezavantaja da dönüşebilir. Beyaz bir banyoyu koyu renk bir banyoya kıyasla daha sık temizlemek gerekebilir.

Minimalistin tarzın en belirgin özelliği ise, işlevi olmayan, sadece süsleme amaçlı eşyalardan mümkün olduğunca uzak durmasıdır. Sade çizgiler bu tarzda daha çok tercih edilir. Dekorasyon sırasında ‘az ama öz’ mottosu takip edilir.

Bir diğer avanatjınız ise bu sade görüntüden sıkıldığınız an, renkli aksesuarlar satın alarak banyonuza dilediğiniz herhangi bir rengi katabilecek olmanızdır. Dilerseniz siyah beyaz, dilerseniz pembe, dilerseniz turkuvaz renkle banyoda bir anda farklı bir hava estirebilirsiniz. Renkli havlu, sabunluk, banyo paspası gibi bütçeyi fazla zorlamayacak dokunuşlar yeterli olacaktır. Eğer nötr renklerden devam etmek isterseniz ahşap raf, ahşap çerçeveli ayna, resim ya da hasır ürünlerden de faydalanabilirsiniz.

Canlı renkler kullanmamak dekorasyonun sönük olacağı anlamına gelmez. Metal aksesuarlar, cam raflar, dikkat çekici bir ayna, vintage dolap ya da ışıl ışıl banyo armatürleri sayesinde renk kullanmaya gerek kalmadan dekorasyonu göz alıcı bir hale getirebilirsiniz. Hepsi de beyaz fonda öne çıkacak ve dekorasyona ışıltı katan öğeler olacaktır.

Bir diğer yöntem de ahşap ve hasır gibi doğal malzemelerle, banyonuzda Zen tarzını uygulayabilir ve böylece yine renklerle haşır neşir olmadan banyonuzu süsleyebilirsiniz.

Aydınlatma ürünleri de bu tip bir dekorasyonda size çok yardımcı olabilir. İlginç tasarımlı lambalardan yararlanarak banyonuz için dikkat çekici bir unsur daha yaratabilirsiniz. Modern ya da klasik tarzda, özel tasarımlı bir avize ile şık ya da eğlenceli bir dokunuşa imza atmak mümkün.

Küvetli ve klasik tarzda banyolarda, fazla büyük olmamak şartıyla kristal görünümlü, klasik avize modelleri etkileyici bir görüntü ortaya çıkabilir. Ayna yanına asacağınız duvar aplikleri hem işlevsel hem de dekoratif olacak, banyo düzenlemesine olumla katkı sağlayacaktır.


Anahtar Kelimeler : beyaz banyolar,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...