Pirelli takviminin 50. yılı

Pirelli Takvimi’nin 50. Yıl galası 21 Kasım 2013 Perşembe akşamı İtalya, Milano’daki Pirelli’nin çağdaş sanat mekanı Hangar Bicocca’da gerçekleştirildi.

MODA Hit: 1358 / Yorum: 0 / 22 Kasım 2013 18:12
Pirelli takviminin 50. yılı
-A +A

Her yıl merakla beklenen Pirelli Takvimi, 1986’da Helmut Newton’un fotoğrafladığı ancak bugüne kadar hiçbir yerde yayımlanmayan ve arşivlerde saklanan takvimi lanse ederek Pirelli Takvim tutkunlarını şaşırtmayı yine başardı. Pirelli Grubu ve Başkanı Marco Tronchetti Provera’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Galaya Pirelli Takvimi’ni sanat eserine dönüştüren fotoğrafçılar ve mankenlerin yanı sıra 1986 yılında Newton’un objektiflerine poz veren Antonia Dell’atte ve Betty Prado, Susie Bick de katıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlüler geçidi havasında geçen galaya ayrıca Sophia Loren ve Kevin Spacey de onur konuğu olarak katıldılar. Tüm dünyada, birbirinden güzel modelleri, dünyaca ünlü fotoğrafçıları ve işlediği konuları ile adından sıkça söz ettiren ve her yıl merakla beklenen Pirelli Takvimi’nin, 50. Yıl galası 21 Kasım 2013 Perşembe akşamı İtalya, Milano’daki Pirelli’nin çağdaş sanat mekanı Hangar Bicocca’da gerçekleştirildi. Kevin Spacey ve Sophia Loren’in de katıldığı gecede dünyanın dört bir yerinden ünlü isimler geldi.

1986 yılında Monte Carlo’da ve Toskana’daki Chianti’de Podere Terreno’da çekimleri gerçekleştirilen Pirelli Takvim’i, 12 siyah-beyaz ve 1985’te Monte Carlo ve Chianti’de yakalanan tarihi enstantanelerden seçilmiş 29 sahne arkası fotoğraftan oluşuyor. Tüm dünyadan sadece 800 özel konuğun ağırlandığı Pirelli Takvimi 50. Yıl Gala’sıyla birlikte Pirelli’nin Milano’daki çağdaş sanat mekanı Hangar Bicocca’da bir retrospektif serginin açılışı da yapıldı. Gala sırasında konuklar, yıllar boyunca takvim için çalışmış 30’dan fazla fotoğrafçının yüz altmış’tan fazla fotoğrafıyla 50 yıllık takvim öyküsünü görme şansı yakaladı. Tüm dünyadan gazetecilerin, koleksiyoncuların ve bu zamana kadar Pirelli Takvimi’ne poz veren mankenler ve Pirelli Takvimi’ni bir sanat eserine dönüştüren fotoğrafçılar katıldı.  

02

 

10


Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...