Salon Mobilyası Nasıl Seçilir?

Salonu düzenlerken titiz davranmakta yarar var çünkü salon evin en çok kullanılan odalarından biridir.

DEKORASYON Hit: 1979 / Yorum: 0 / 22 Kasım 2013 17:26
Salon Mobilyası Nasıl Seçilir?
-A +A

Kabaca bile olsa kafanızda büyük parçaları salona nasıl yerleştireceğinizi düşünün. Televizyon hangi duvara gelecek, kanepe ve tekli koltuklar nasıl yerleştirilecek? Yemek odası takımı olacak mı? Konsol için yer kalıyor mu? Eşya satın almadan önce ‘neler’ alabileceğinizin bir dökümünü yapın. Sadece indirimde olduğu için çok parçalı takımlar alıp salonu eşyaya boğmak en yaygın hatalardan biridir.

Şunu aklınızdan çıkarmayın, eğer salonda rahat hareket edilemiyorsa, sürekli bir eşya ayağınıza takılıyorsa mobilya seçiminde bir hata var demektir.

Küçük salonlar için köşe takımları mutlaka değerlendirilmelidir. Bir salon mutlaka kanepe ve berjerlerle tamamlanmak zorunda değil. Köşe takımlarıyla düzenlenmiş çok şık dekorasyon örnekleri bulabilirsiniz.

Salon Nasıl Kulanılacak?

Eşya satın alırken genellikle misafirleri daha çok kafamıza takarız. Elbette evinizi başkalarına hoş göstermek istemeniz normal. Ancak nadiren misafir ağırlayıp salonda daha çok kendi ailenizle vakit geçiriyorsanız, eşya seçerken misafirleri değil kendinizi düşünmelisiniz. Misafir gelince otursun diye alınan tekli koltuklar evin baş köşesine yerleştirilir ve sonra da bütün aile tek bir kanepeyi paylaşamaz.

Günleriniz genellikle nasıl geçiyor, ev alışkanlıklarınız neler? Büyük bir yemek masasına gerçekten ihtiyacınız var mı yoksa genellikle mutfakta yediğiniz için yuvarlak masalı bir yemek odası sizin eviniz için yeterli mi? Bu sorular doğru mobilyaya yönelmeniz için size yardımcı olacaktır. Ya da tam tersi her an yemeğe birileri davetli. Eğer öyleyse yemek masasını büyük tutup bazı mobilya parçalarından feragat edebilirsiniz.

Tarzınızı Belirleyin 

Tarz belirlemek deyince kulağa korkutucu gelebilir. Yapmanız gereken eşya satın almadan önce hangi salon dekorasyonlarını daha çok sevdiğinizden emin olmak. İnternetten bol bol fotoğraflara bakın. Sevdiğiniz salonlardaki mobilyaların özelliklerini saptamaya çalışın. Renkli salonlar mı hoşunuza gidiyor yoksa siyah beyaz olanlar mı? Modern tasarımlı mobilyalar mı size daha uygun yoksa klasik tarzdaki mobilyalar mı? ‘Evim çok klasik oldu, nasıl modernleştirebilirim?’ sorusu, sandığınızdan daha çok kişinin derdidir. Bu tip hataları baştan engellemekte fayda var.

Salon mobilyasını takım almak zorunda değilsiniz. Bu durumda tarz konusu daha çok öne çıkacaktır. Modern bir sehpa ile antika bir koltuğu bir araya getirmek epey hüner ister. Bu tip riskler almamaya çalışın. Salon için satın aldığınız her parçayı neden aldığınızı, nasıl kullanacağınızı, nereye yerleştireceğinizi kendinize sorarak satın alın.

Tarzınız ne olursa olsun, rahatlığı ön planda tutun. Evde tek başına olsanız bile eğer kendinizi diken üstünde oturuyor gibi hissetmek istemiyorsanız koltukların modelinden ziyade rahatlığına önem verin. Arkanıza yaslanmak, uzun süre oturmak sorun olmamalı. Kırışmayan, kolay kolay kir tutmayan kumaşlara yönelin

Anahtar Kelimeler : salon mobilyasi nasıl seçilir,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...