25 Nisan, 2024
Banner Top

Tatilde yeme içmede doruğa ulaştınız ve ipin ucunu kaçırdınız. Şimdi biraz pişmanlık mı duyuyorsunuz? Pişmanlığı bir kenara bırakıp yenilenmenin, tazelenmenin tam zamanı! Çünkü yeni bir mevsime girdik. Biraz beslenme detoksu yapıp yeniden kendinize gelmeye ne dersiniz? 

Pudra.com sayfalarında birazdan okuyacağınız bu sihirli sebzeleri beslenme planınıza katarak, bir-iki hafta içinde kendinizi daha sağlıklı hissedebilirsiniz. 

Turp

Safra akışını artırmaya yardımcı olan turp, safra kesesi ile karaciğerin sağlıklı kalmasına yardım eder ve sindirimi güçlendirir.

 

Zerdeçal

Geleneksel Hint ve Çin kültürünün bir parçası olan zerdeçal, vücutta antioksidan ve anti inflamatuar etki bırakır. Zor bileşenlerin detoksifikasyonunda karaciğere yardım eder. Antioksidanlar yaşla birlikte çoğalan hücre hasarı ile mücadelede önemli rol oynar. 

Limon

Limon, vücutta sindirim ve eliminasyon işlemlerine destek olur. Bazı beslenme uzmanları limonun ekşi tadının sindirim sisteminde safra akışını desteklediğini düşünüyor. Limonun kabuğu, detoksifikasyonu destekleyen bir antioksidan işlevi görüyor. Suyunuza ya da yemeğinize biraz limon sıkmak yararınıza. 

Sarımsak

Sarımsağın bağışıklığı desteklediğini, kalbi koruduğunu artık herkes biliyor. Ancak içinde bulunan sülfür bileşenlerinin detoksifikasyonun desteklenmesinde de rol oynadığını biliyor muydunuz? Kükürt vücuttan atılana kadar karaciğerdeki toksinlerin etkisiz hale getirilmesinden sorumludur. Beslenme planınıza sarımsak gibi sülfür içeren yiyecekleri katarak tazelenin. 

Enginar

Karaciğerinizin sağlığı için enginar yiyin. Koleretik denilen, safra salgılanmasını artıran etkisi ile enginar, karaciğerden ve karaciğerden safra ve yağ akışını destekler. Safra, yağların emülsiyonu, toksinlerin taşınması ve karaciğerden ince bağırsaklara atılmasında rol oynar. 

Lahana turşusu

Fermente edilmiş lahana faydalı bakteriler olarak anılan probiyotikleri içerir. Probiyotikler, sağlıklı sindirim sistemini desteklemede çok önemlidir. Bağırsaklarımız sadece sindirimi değil, bağışıklık sistemini de destekleyen trilyonlarca bakteriye ev sahipliği yapar. Bu yararlı flora olmadan sindirim sistemi gaz, şişkinlik ve kabızlık gibi tehlikeli süreçlere girebilir. Kabızlık, bağırsaklarda ve kan akışında toksik atıkların birikmesine, kanser riskinin yükselmesine yol açar. İyisi mi beslenme planınıza fermente edilmiş yiyecekleri katmayı ihmal etmeyin.

Banner Content