Türk Profesyoneller “Tatlı Hayata” İnanıyor: İtalya, Uzun Süreli İzinler için En Çok Tercih Edilen Ülke

Hilton HHonors, Türklerin işten izin almadan da yeni deneyimler kazanmasını sağlamak için Any Weekend Anywhere kampanyasını başlattı.

YAŞAM Hit: 999 / Yorum: 0 / 8 Ocak 2014 15:54
Türk Profesyoneller “Tatlı Hayata” İnanıyor: İtalya, Uzun Süreli İzinler için En Çok Tercih Edilen Ülke
-A +A

Hilton Worldwide’ın sadakat programı Hilton HHonors tarafından Türkiye’deki 1000 çalışanla gerçekleştirilen ankete göre, profesyonellerin yalnızca %10’u işten uzun süreli izin alma konseptinden haberdarken, %96’sı böyle bir şans doğması durumunda uzun süreli izin almak istiyeceklerini belirtiyor.

Genel olarak bir yıllık bir dönemi kapsayan uzun süreli izinler, hayat değiştiren bir deneyim olsa da, herkes için gerçekçi bir seçenek değil. Hilton HHonors, bu noktadan hareketle, uzun bir izin almadan yeni deneyimler yaşama yönündeki talepleri karşılamak için, 31 Ocak 2014 tarihine kadar Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton, Hilton Garden Inn ve Hampton by Hilton Hotels tesisleri için yıl sonuna kadar yapılacak haftasonu rezervasyonlarında %33’e kadar tasarruf sağlayan özel bir promosyon olan Any Weekend Anywhereprogramını sunuyor. Promosyon, seyahat edenlere önümüzdeki yıl içerisinde işten çok fazla izin almadan seyahat deneyimleri edinmeye devam edebilmeleri için pek çok kısa tatil planlama imkanı sağlıyor.

Araştırmaya göre, katılımcıların %71’i uzun süreli izni aileleriyle daha fazla zaman geçirmek için bir fırsat olarak görürken, %56’sı daha fazla seyahat etmek için kullanmayı düşünüyor. Katılımcıların %45’i iş yerinde stres yaşadıkları için uzaklaşmak isterken, %40’ı da mevcut yıllık izinlerinin istedikleri kadar çok deneyim yaşamalarına izin vermediğini düşünüyor.

Katılımcıların yarısından fazlası 30’lu yaşların uzun bir izin kullanmak için en iyi zaman olduğunu kabul etse de, araştırmaya göre profesyonellerin üçte biri önümüzdeki birkaç yıl içerisinde böyle bir ara vermek istiyor. %25’i uzun süreli izin almak istiyor, ancak böyle bir planlarının olmadığını belirtiyor; katılımcıların çoğu bu durumun sebebi olarak mevcut ekonomik ortamı gösteriyor.

Orta yaşlı profesyoneller dünyayı gezmek isterken, daha yaşlı çalışanlar aileleriyle zaman geçirmek için izin almak istiyor. Uzun süreli izin almak isteyenler için deneyimler çok önemli; en çok yapmak istedikleri faaliyetler arasında kültürel turlar, festivaller ve trekking bulunuyor.

Ankete katılan profesyonellerin büyük çoğunluğu, uzun süreli bir izin aldıklarında kendi ülkelerinde kalmak yerine yurtdışına seyahat etmeyi tercih edeceklerini açıkladı. En favori destinasyonlar:

1.    İtalya, %40.15

2.    Avustralya, %32.67

3.    İspanya, %32.67

4.    Japonya, %31.19

5.    Dubai, %30.03

6.    Fransa, %29.40

7.    Kanada, %25.71

8.    Mısır, %25.61

9.    Karayipler, %23.60

10. Türkiye, %23.50

Hilton HHonors, Any Weekend Anywhere promosyonuna ek olarak, bir şanslı kişiye, güneşli İtalya’da lüks bir otelin keyfini çıkarmak ve Yunanistan’ın ünlü Acropolis’ini ziyaret etmek gibi deneyimleri de içeren 10 haftasonu deneyimini kapsayan bir yıllık bir paket kazanma şansını sunuyor. Üç adet ikinci için de bir haftasonu tatili imkanı sunuluyor. Kazanma şansını yakalamak için, HHonors’un http://www.facebook.com/HHonorsTurkiye adresinde bulunan Facebook sayfasındaki yarışmaya katılmanız yeterli.Tüm şartları ve koşulları öğrenmek veya rezervasyon yaptırmak için HHonors.com/sale adresini ziyaret ediniz; Hilton HHonors üyesi olmak içinse HHonors.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Medya mensupları, Hilton HHonors hakkında daha fazla bilgiye news.hiltonhhonors.comadresinden ulaşabilir.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...