Yüz Germe Ameliyatının İyileşme Dönemi Nasıldır?

Tüm hastalıklarda yada ameliyatlarda olduğu gibi iyileşme genel sağlık durumu ve kişisel iyileşebilme kapasitesiyle çok ilişkilidir.

SAĞLIK Hit: 723 / Yorum: 0 / 13 Kasım 2012 23:25
Yüz Germe Ameliyatının İyileşme Dönemi Nasıldır?
-A +A

Bazı insanların nezleyi dahi çok ağır geçirdikleri bazı insanların kanseri bile yenebildiklerini hatırlarsak belki bireye özgü iyileşme kapasitesini anlatabilmiş oluruz.

Ancak yine de yüz germe ameliyatının genel bir iyileşme paterni vardır ve bu çoğu hastada benzerdir. Ameliyat sonrasındaki ilk 3-4 gün yoğun şişliklarin dahi olabiliceği ödem dönemi başlar. Bu dönemde hafif ağrılarınız olabilir. Bazı hastalarda dren denilen kan toplamasını engelleyen tüpler bu sırada alınırlar. Bu dönemin (yoğun şişlikler dönemi ) ardından morarma dönemi takip eder, yaklaşık 6-8 gün devam eder, hafif ağrılarınız olabilir ve morarma dönemi içinde dikişleriniz alınır. Bu dönem kendinizi ameliyat olmuş gibi hissedeceğiniz ve günlük yaşamınızı etkileyebilecek son dönemdir. Morarma döneminin ardından biraz daha uzun süren gün ve gün değişiklik gösterebilen hafif şişkin, hafif ödemli bir dönem başlar. Artık bu dönemde ağrı beklemeyiz, Günlük hayatınıza geri döndüğünüz ve hafif bir makyajla etrafınızdaki insanların ameliyat olduğunuzu kolayca fark etmeyecekleri bir dönemdir.

 

Yüz Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi yuz germe ameliyatinda da bir takim riskler mevcuttur ve bunlar bu ameliyati olmak isteyen herkesin basina gelebilir. Bu bazen sanssizliklar bazen ihmallere bagli olabilir. Biz doktorlar olarak gorevimiz olusabilecek tum aksilikleri olusmadan sizinle paylasmak ve engellemektir.

Genel saglik durumunuz iyiyse yuz germe ameliyatinin riskleri diger ameliyatlardan daha fazla degildir. Hatta yuz germe ameliyati icin yas siniri olmamasi,70 li yaslarinda bu ameliyati yaptiran hastalarimizın varlığı bu ameliyatın o kadar da zor olmadığının bir göstergesidir.

Ameliyat sonrası oluşabilecek sorunlar kanama, cilt altında kan birikmesi, ciltte kuruma ve kabuklanma, enfeksiyon, kesi yerlerinde iz, yüz sinirlerinde hasar, yüzde veya kulak çevresinde his azalması sayılabilir.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...