ZİRKONYUM PORSELENLER

Köprü ve kaplamalarda porselenin altında kullanılan bir altyapı maddesidir.

SAĞLIK Hit: 824 / Yorum: 0 / 13 Kasım 2012 23:39
ZİRKONYUM PORSELENLER
-A +A

Porselenin kırılgan yapısından dolayı kron ve köprü tüm kaplamalarda porselenin sağlamlığını arttırmak için alt yapı olarak sert, dayanıklı bir madde kullanma zorunluluğu vardır. Son yeniliklerle birlikte zirkonyum destekli porselen tercih edilmektedir. Zirkonyum destekli porselenler, metal destekli olanlardan daha doğaldırlar.

Avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Zirkonyum destekli porselen kron ve köprüler, metal destekli olanlar kadar sağlam yapıdadır, düzgün yapıldıkları taktirde ve hasta tarafından bakımları yapıldığı sürece uzun yıllar sorunsuz olarak hastanın kendi dişiymiş gibi hizmet vereceklerdir. Ayrıca zirkonyum destekli porselenlerin ışık geçirgenlikleri doğal dişle eşdeğerdir. Bu nedenle metal destekli porselenlerdeki gibi opak, yapay bir görüntü olmaz, çok doğal bir görünüm elde edilebilir.
Bunların yanı sıra zirkonyum destekli porselenlerin dişeti uyumları mükemmeldir. Dişetine herhangi bir renk yansıması yapmazlar, anti-allerjik olmaları nedeniyle herhangi bir dişeti reaksiyonuna da neden olmazlar. Birçok metal destekli porselende rastlanılan dişetlerindeki morumsu/siyah görüntü zirkonyum destekli porselen tedavisi sonrasında görülmez.
Zirkonyum destekli porselenlerin tek dezavantajı maliyetlerinin metal destekli porselenlere göre daha yüksek olmasıdır.

Zirkonyum porselenler hangi durumlarda uygulanır?
Bu porselenler madde kaybı çok olan dişlerde, ağızda eksik diş varlığında, özellikle estetiğin daha önem kazandığı ön bölgelerde uygulanmaktadır.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...